Street racing biler

Bilene som brukes til gatebilløp er i god teknisk stand, og de skal være fine å se på. Gamle og ødelagte biler får ikke delta. De fleste bilene er raske, og mange kjører med sportsbiler, selv om man også kan bruke vanlige biler.

I de første årene ble norske gatebilløp kjøret med helt vanlige biler med senkefjær og trimpotte. Senere begynte mange å bygge om bilene med veltebur og sikkerhetsutstyr, slik at de lignet mer og mer på løpsbiler. Da gjaldt det å ha flest mulig hestekrefter.

I dag deles bilene inn i flere ulike klasser, og det brukes både registrerte og ikke-registrerte biler. Mange som kommer på gatebilfestivaler kommer ikke for å konkurrere. I stedet kommer de for å vise fram bilene sine, og de fineste bilene i hver klasse premieres. Blant de som konkurrerer, finner man både folk med ombygde racingbiler, og folk som kjører vanlige biler.

De ulike klassene gjør at mange flere kan delta i løp. De mest ekstreme bilene konkurrerer i gatebil extreme, mens mer vanlige biler kan delta i frikjøring. Gatebilløp handler både om å konkurrere og om å lære å håndtere bilen. Man kan sanke mye erfaring under løpene, og man får utløp for fartstrangen på en lukket bane.