Rosberg vs. Hamilton


Formel 1 har igjen vært spennende i sesongen for 2014. Hele sesongen har vært en konkurranse mellom de to lagkameratene Nico Rosberg og Lewis Hamilton, og det er stort sett disse to førerne som har konkurrert om seieren i hvert eneste løp. Rosberg har vunnet fire av sesongens 13 første løp, mens Hamilton har vunnet seks løp hittil i sesongen.

Den eneste andre føreren som har vunnet løp, er Daniel Ricciardo, som står med tre seiere. Men det er Rosberg og Hamilton det står mellom når det gjelder sammenlagtseieren.

Det gjenstår fortsatt seks løp i sesongen, og ennå er det ingen som kan si med sikkerhet hvem av de to som blir verdensmester. Det er lenge siden Formel 1 har vært så spennende som i år. Til tross for at Hamilton har vunnet flere løp, er det Nico Rosberg som leder sammenlagt, fordi han har hatt jevnt over bedre plasseringer. Den dårligste plasseringen hans gjennom sesongen er en fjerdeplass. Hamilton har ikke blitt dårligere enn nummer tre, men han har måttet bryte tre løp, mens Rosberg bare har brutt ett løp hittil i sesongen. Dermed har Rosberg sikret seg flere poeng i sammendraget. Det er bare tjueto poeng som skiller dem etter tretten løp, derfor er ingenting avgjort ennå.

Begge førerne kan være heldige eller uheldige, og det kan være flaks som avgjør hvem som vinner. De to førerne har ligget på første og andreplass nesten hele sesongen, og det merkes tydelig at eksperter på oddssider er overbevist om at en av dem kommer til å vinne, ettersom de har de i særklasse laveste oddsene. Det skal også mye til for å ta igjen dem. Daniel Ricciardo, på tredjeplass, ligger hele femti poeng bak Hamilton, og syttito poeng bak Rosberg, så det skal godt gjøres at han klarer å stjele seieren. Dermed blir det nok et internt oppgjør mellom de to lagkameratene hos Mercedes.

Det som er helt sikkert, er at Mercedes vinner konstruktørmesterskapet. De har sikret seg poeng fra både Hamilton og Rosberg, og leder nå sammenlagt med 454 poeng. Red Bull-Renault ligger på andreplass med 272 poeng, og har ingen sjanse til å ta igjen Mercedes i sammendraget.