Andreas Mikkelsen


Rally har lenge vært populært i Norge – den flotte landeveiene her i landet passer utmerket til rallykjøring. Berg, fjell, daler, elver – og utallige grusveier blir brukt til trening blant rallysjåfører, norske som utenlandske. Det er lenge siden store stjerner som Petter Solberg har oppstått her til lands, så det er ekstra spennende å følge med på Andreas Mikkelsen, den unge herren fra Osloområdet som er spådd en stor fremtid.

Andreas er den yngste rallysjåføren som har tatt poeng i WRC noensinne, og den yngste sjåføren til å vinne prestisjefylte Quinton Stages rally i England. Den 25 år gamle nordmannen ble lenge spådd av tippesiden Betsafe til å være Norges nest beste rallysjåfør etter Mads Østberg, men klarte til slutt å komme foran landsmannen på tabellen, selv om Mads regnes for å ha mer erfaring.

Andreas Mikkelsen konkurrer for Volkswagen Motorsport og er på samme lag som legendariske Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Til sammen klarte de å ta over hele podiumet i WRC 2014 sammenlagt, med Sebastien på førsteplass, Jari-Matti på andreplass og Andreas på tredjeplass. Mads Østberg endte opp på en velfortjent femteplass, altså var det to nordmenn i topp 5, en bragd som på nytt setter Norge på verdenskartet i rally.

Mikkelsen har forresten også konkurrert i IRC, Intercontinental Rally Challenge, der han ble den aller første i verden til å stikke av med seieren to år på rad. Den lovende unge mannen legger ikke skjul på sine ambisjoner, og vil med tiden sikkert stikke av med flere seiere i WRC. Følg med på hans fremgang og sats noen slanter når du finner gode odds. Mads og Andreas har en sunn konkurranse dem i mellom om hvem som blir den beste nordmannen i WRC, noe som hjelper begge med å holde konsentrasjonen på rett sted.